torstai 18. helmikuuta 2010

Avoimet työpaikat nyt

Tämän blogin lukijana olet todennäköisesti kiinnostunut palkkojen lisäksi avoimista työpaikoista. Työnhakua aloitellessa kannattaa tietenkin ottaa selvää eri alojen tilanteesta. Yhtä lailla asiaan kannattaa perehtyä, jos on vasta tekemässä uravalintaa ja valitsemassa suuntaa koulun jälkeisille opinnoille.

Avoimet työpaikat ovat tällä hetkellä vähissä. Taantuman ansiosta moni työnantaja pikemminkin vähentää henkilökuntaa kuin palkkaa lisää väkeä. Vanhojen työntekijöiden taas on vaikea saada palkankorotuksia. Kun yrityksellä menee huonosti, eivät työntekijätkään iloitse.

Jos etsit juuri tällä hetkellä työpaikkaa, kannattaa ehdottomasti tutustua Työministeriön verkkosivujen tietokantaan, jossa esitellään tämän hetken avoimet työpaikat. Valitettavasti moni muukin selailee tätä samaa tietokantaa etsiessään työpaikkaa. Siksi voikin olla helpompaa löytää työpaikka, jota ei ole edes ilmoitettu avoimeksi. Näitä niinsanottuja piilotyöpaikkoja voit metsästää soittelemalla suoraan eri yrityksille. Jos esimerkiksi päivän uutisissa kerrotaan uudesta yrityksestä, joka tuntuu sinulle sopivalta, kannattaa ottaa yhteyttä, ja kysyä olisiko yrityksellä tarjolla avoimia työpaikkoja.

Tämän blogin avulla voit kenties kerätä tietoa alan palkkatilanteesta, mikä helpottaa tilannettasi palkkaneuvotteluissa -- jos pääset niin pitkälle.

1 kommentti:

Avoimet työpaikat kirjoitti...

On totta, että osa ei ota ollenkaan töihnin ihmisiä mutta onneksi edes jotkut palkkaavat.