maanantai 4. tammikuuta 2010

Perhepäivähoitajan palkka

Perhepäivähoitajan palkka määräytyy KVTES:sä. Vuonna 2009 perhepäivähoitaja kuuluu samaan palkkaryhmään esimerkiksi päiväkotiapulaisen ja kouluavustajan kanssa. KVTES:n mukaan syyskuussa 2009 tämän ryhmän peruspalkka oli 1577,29 euroa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

juu, palkka voi olla sama kuin päiväkotiapulaisen tai kouluavustajan mutta auta armias jos ryhmästä puuttuu lapsi perhepäivähoitajasta riippumattomasta syystä niin palkka putoaa heti. Onko tuo nyt oikeudenmukaista? Me teemme kuitenkin 9-10 tuntisia työpäiviä ja työnkuvaan kuuluu muutakin kuin varhaiskasvatus. Olemme kokkeja, siivoojia, kasvattajia ja myös paperihommat pitäisi tehdä työaikana.niin että huhuhuh

Anonyymi kirjoitti...

Kukaan ei ole puhunut mitään perhepäivähoitajan palkan korotuksesta, vaikka kunta-ala sai palkkoja kasaan juuri äsken. Aivan törkeää maksaa 1200 euroa palkkaa neljän lapsen hoitamisesta. Näillä kunnallisveroilla ja kirkon maksuilla käteen jää pitkästi alle tonni. Yksinäistä ja vastuullista työtä, äkkiä perhepäivähoitajat lakkoon!

Kim kirjoitti...

Pitäs olla räty ajamassa perhepäivähoitajienkin etuja,.. ei ole vain kellään tullut mieleen että seisahtus se suomi silloinkin jos ei olis lapsille hoitopaikkaa,.. ei muutakun lakko pystyyn ja heti peruspalkkaan tonnin korotus ja ylityöehdot muitten "normaali" työläisten tasolle, eli prosenttitunneille.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä päiväkotiryhmätkin pienenisi, mikäli palkka saatais kohille, Tulisi enemmän pphoitajia. Kuka paperityöläinen tekisi yli 43 h viikkotunteja tasan NOLLALLA tauolla / työpäivä (no, ehkä jos kaikki hoidossa olevat lapset nukkuu yhtäaikaa päikkäreitä...). Itseäkin ala kiinnostaisi, kaikki muut seikat ok, mutta PALKKA! Kiitos, mutta ei kiitos. Jos teen töitä, haluan myös palkan tekemästäni. Ja jos joku lapsi tarviikin vaikka yöhoitoa (näitäkin on!) loppuu palkan juoksu klo 22 illalla ja alkaa taas aamulla klo ?. Liian monta epäkohtaa, miksi tämä ammattiryhmä ei lakkoile?! Seisahtuisi aika monen muunkin työt! Varmaan alkaisi rahat löytymään!

Pirjo kirjoitti...

Totta,vasttuu on valtava palkkaan nähden.Kyllä pitäisi päästä työaikalainsäädännön piiriin.Palkkauksen tulisi olla sama kun lastenhoitajilla.Teemmehän paljon enemmän työtä ja monipuolisempaa, vastaamme kaikesta itse.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä samaa on tääläkin päässä pohdittu. LAKKO ainut tapa parantaan meidän asemia tässä työssä,,,kyllä oltais sillon helisemässä ja hätää kärsimässä jos ei meitä oiska eräänä kauniina aamuna vastaan ottamassa lapsia hoitoon. Missä on meidän arvostus?
Pphoitaja
Kaikkia vaan vähennetään meidän töistä,mut muille lisätään korotuksia,mistä kellekkin. Kaikki kustannuksetki on nousseet ja meidän pitäisi vaan tyytyä tähän,mitä on. EI ONNISTU! Aletaan naiset/miehet? lakkoon yhdessä,niin eikö meidän asemaammeki jo huomattais,kuinka tärkeää ja arvokasta työtä me teemme .