keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Tilintarkastajan palkka vuonna 2008

Tilintarkastajaksi pääset, kun opiskelet laskentatoimea ja juridiikkaa kauppakorkeakoulussa tai yliopistossa. Yksityisellä sektorilla ansaitsevat Taloussanomien selvityksen mukaan tilintarkastajat ja kamreerit 4392 euroa kuukaudessa. Tämä palkka on säännöllisen työajan kuukausipalkka, bonukset tulevat päälle.

Ihan kohtuullisesti.

2 kommenttia:

Vesa Linja-aho kirjoitti...

Tuohon voisi lisätä, että opintojen lisäksi pitää ensin hankkia muutama vuosi työkokemusta tilintarkastustehtävissä JA vielä suorittaa HTM- tai KHT-tentti.

Tietenkin tilintarkastajan töitä voi tehdä jo opiskeluaikana ja korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen, mutta "oikeaksi tilintarkastajaksi" (ja samalla yli neljän tonnin liksaan) pääsee vasta tuon tentin jälkeen.

Tilintarkastajista on jonkin sortin pula - ala ei kiinnosta nuoria hyvästä palkasta huolimatta. Tämän takia pääsyvaatimuksia on helpotettu: enää ei tarvita yliopistotutkintoa, vaan amk-tutkinto (laskentatoimen tradenomi) riittää.

Tai kääntäen: koska tilintarkastajista on pula, palkka on hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

edellistä komppaan. Aloituspalkka suoraan koulusta (valmistuneelta) on vajaa kolme tonnia. Se on mielestäni hyvä palkka siitä, ettei vielä oikeastaa osaa tehdä mitään. Palkkakehitys on hitaanlaista, ja tuo KHT (tai muu vastaava) tentti on kyllä edellytys sille että tietyn rajan jälkeen kehitystä on.