maanantai 29. kesäkuuta 2009

Onnistu palkkaneuvottelussa niin saat parempaa palkkaa!

Tällä hetkellä työllistyminen ei ole helppoa. Jos kuitenkin onnistut saamaan uuden työpaikan, kannattaa tilaisuus käyttää hyväksi: onnistumalla palkkaneuvottelussa hyvin varmistat hyvän palkan vuosiksi eteenpäin.

Palkkaneuvotteluihin kannattaa siis valmistua huolella. Ota selvää ainakin seuraavista seikoista:

Mikä on alan yleinen palkkataso? Yleisen palkkatason lisäksi suuri merkitys on sillä, onko työpaikkasi julkisella sektorilla vai yksityisellä työnantajalla. Julkisella puolella palkat ovat alhaisempia ja neuvotteluvara on pienempi.

Ota selvää yrityksestä. Jos yrityksellä menee huonosti, onnistut tuskin neuvottelemaan itsellesi tavallista parempaa palkkaa.

Puhu itsellesi korkeampi palkkaluokka. Yritys saattaa käyttää palkkaluokituksia palkan määrittämisessä. Tällöin oikeaan palkkaluokkaan pääsemisellä on suuri vaikutus palkkakehityksen kannalta.

Sovi tulevista palkkaneuvotteluista. Usein palkan kehitykseen vaikuttavat työntekijän ja alaisen väliset kehityskeskustelut ja työtehtävissä onnistuminen. Yritä siis sopia, että omalta osaltasi tilannetta tarkastellaan mahdollisimman nopeasti uudestaan.

Ei kommentteja: