maanantai 2. maaliskuuta 2009

Koulunkäyntiavustajan palkka

Koulunkäyntiavustajan palkka ei päätä huimaa. Uusimpia tietoja en ole löytänyt, mutta vuonna 2005 peruspalkka oli 1458 e/kk.

(lähde)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

1.9.2008 se on yli 1600 euroa kuukaudessa. Minusta varsin hyvä palkka ammatilliseen koulutukseen nähden peruskoulun jälkeen (tai oppimisopimuskoulutukseen).

Anonyymi kirjoitti...

Moni on kuitenkin käynyt lukion ja muitakin ammatillisia opintoja. Kokoaikaisen koulunkäyntiavustajan palkka on tosiaan yli 1600 euroa/kk, mutta suurin osa tekee osa-aikaista työtä. On ihan normaalia olla töissä vain 21-27h viikossa, jolloin palkkakin jää hyvin pieneksi. Tästä syystä löytyy jatkuvasti paineita palkan korottamiseen entisestään. Esim. tuolla (20h/) 21h/vko minimillä jää veroprosentista riippuen ehkä n. 650-750 euroa käteen kuussa. Kuinka moni tällä oikeasti pärjää, tai ajattelee palkan olevan kohtuullinen koulutukseen nähden? Työ on paljon raskaampaa, kuin moni uskookaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos itse toimisin kokopäiväisenä koulunkäyntiavustajana, olisi palkkani n. 1850 euroa -verot. Nyt kuusituntisena jää käteen verojen jälkeen vain 1100 euroa. Ihan naurettava summa. Vaikkakin kyllä sillä pärjää. Mutta kyllä enempi kelpaisi kokopäiväisen palkka.

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen joka sanoo KKA.n palkaa hyväksi, niin menköön vaikka (edes) viikoksi/kahdeksi tekemään sitä duunia vaikkapa ESY-luokalle (entinen "tarkkis"). Monet tekevät max. 30H/viikko ja erittäin monet vain 26H/viikko. Tiedän tarkkaan että tuota 26 viikkotuntia kun tekee niin palkka on noin 850-1000€ kuussa käteen ja tämä nyt tämän syksyn tilanne.

Anonyymi kirjoitti...

"1600 euroa kuukaudessa. Minusta varsin hyvä palkka..."

Tuollaiset trollaukset kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Alalla kuin alalla rupeaa minimipalkka olemaan n. 9-10 euroa. Eli noin 1500-1600 euroa kuussa.

Hyvä palkka on suhteellinen käsite: 4000 euron palkka on hyvä palkka siivoojalle, normaali diplomi-insinöörille ja huono kirurgille.

Kouluavustajan työ on rankkaa, mutta koska työ a) maksetaan verovaroista b) ei vaadi 10 vuoden koulutusta, palkka on huono.

Anonyymi kirjoitti...

Teen 35 tuntista viikkoa ja käteen jää 1200 kuussa. Kaksivuotisen ammattitutkinnon lisäksi käyty KKA:n erikoisammattitutkinto (2v 6kk)ei nostanut palkkaa. KKA:n työhön kuuluu yhä enenevässä määrin ikävä kyllä myös tuntien pitämistä yksin ilman avustajia (näinhän ei saisi olla mutta minkäs teet kun esimies käskee). Moni myös pitää aamu- ja iltapäiväkerhoja joihin toiminta on suunniteltava itse ja vastuu on suuri. Itsensä irtisanominen on käynyt useammin kuin kerran mielessä, mutta talolaina on maksettava ja lapset pidettävä leivässä, joten palkankorotusta odoteltaessa tyydyn osaani...

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vaan tiedoksi tietämättömille. Koulunkäyntiavustajan nimikkeellä voi toimia vain kyseisen, lähihoitajan tai muun vastaavan koulutuksen käynyt. Muille nimike on kouluavustaja ja toimenkuvakin eroaa koulunkäyntiavustajan vastaavasta. Palkka oli ainakin 10 vuotta sitten molemmilla sama, mikä taas on vääryys, mutta ainakin täällä itärajan pinnassa kaupunkimme palkkaa avustajan toimeen vain koulutuksen saaneita.

Anonyymi kirjoitti...

tästä ollaan käyty aivan järkyttäviä keskusteluja.. olen itse ollut sijaisena monta kertaa koulunkäyntiavustajana (ammatiltani olen lähihoitaja) ja se ei ole todellakaan helppoa hommaa.. melkein nauroin ensimmäisen kerran että voiko tämä olla totta et saan lähihoitajana noinkin paljon enemmän palkkaa (n.1800€/kk) kuin koulunkäyntiavustajana.. eli jos olen päiväkodissa töissä, saan lähihoitajan palkkaa, ja päiväkotielämä on NIIIIIN paljon helpompaa, paremmin sujuvaa ja muutenkin kun lapset ovat "normaaleja".. normaaleilla tarkoitan ettei ole erilaisilla diagnooseilla, esim ADHD-, down syndrooma- tai autistilasta.. no se missä olen ollut töissä koulunkäyntiavustajana, oli pienryhmä; 6 erityislasta (lieviä kehitysvammaisuuden tai neurologisen sairauden omaavia lapsia).. ei siinä mitään: lapset olivat oikein ihania persoonia, mutta myös kamalimmasta päästä.. välillä jopa juoksentelin koulun katolla hakemassa yhtä 7v. down syndrooma poikaa, kun hän nyt vain oli vähän vilkkaammanlainen.. ja sit muka väitetään että koulunkäyntiavustajan homma on niin helppoo.. HAHAAAHAA.. saanen nauraa.. helvetti minähän olisin sieltä katolta voinut tippua samalla lailla kuin se poikakin kun oli jopa ensi talven lumet ja pikku pakkaset juuri edellisenä yönä tullut.. tämä työ on minusta aika paljon vaativampaa, eikä mitenkään lievästi sanottuna, kuin päiväkotimaailmassa työskenteleminen..

Anonyymi kirjoitti...

Koulunkäyntiavustajan työ on hyvä lapsiperheen äideille, koska lomat pyörii koulun lomien mukaan. Kesät työttömänä liitonpäivärahalla ;)Palkkakin kohtuullinen, kun kokopäivätyötä tekee.

Anonyymi kirjoitti...

Koulunkäyntiavustajan palkan näkee
vaikka mol.fi sivuilta hae työpaikat ja koulunkäyntiavustaja ja silloin kun itse valmistuin Helsingin Opetusviraston kautta oli normaali työaika 38.25 tuntia viikossa ylä tai ala-asteella. Tänä päivänä kokopäivätyö pudonnut 30 tuntiin viikossa korkeintaan yläasteella. 20 - 26 tuntia alaasteella. Palkka syvältä! n.10e tunti ja jos tekee opettajan sijaisuuksia vaikka opettaja olisi itse suunnitellut ne tunnit ja pyytää kun joku asialla käynti tai sairaana kannattaa rehtorin kanssa sopia käykö se rehtorille.Sitten pitää täyttää lomake jossa hakee ensin vapautusta kyseisistä tunneista/päivistä ettei makseta monta palkkaa.Jos ok reksi hyväksyy ja lappulokerossasi jos ei niin ehkä mitä v..tä reksiltä maikalle et oo hänen kanssa keskustellu. :) Sitäkin tullut nähtyä että maikat teettää omia tuntejaan josta vielä rahastanut kunnalta/kaupungilta. Eli koulunkäyntiavustaja voi hyvin toimia opettajan sijaisena ja tunnit sitten kun tehnyt täytetään koulusihteerin antamaan lomakkeeseen jonka hän toimittaa palkanmaksuun palkka eri eli 20euroa tunnilta ja eri tiliote tulee jossa lukee opettajansijainen. palkka tulee näistä tilille 14 pvä eikä kuun vika eli koulunkäyntiavustajan tunnit tietty pois normaali liksasta. Muistakaa että kun yksin pidätte tuntia kaikki vastuu mitä luokassa tapahtuu niin silloin teillä jos opettaja käy kesken tunnin toisessa luokassa tai menee lopputunniksi on vastuu aina opettajalla/opettajan sijaisella!
Jos joku kiinnostunut rohkeesti kokeilemaan noita osaaikaduuneja koulunkäyntiavustajaksi paljon eikä tarvita useisiin edes minkäänlaista
aikaisempaa kokemusta mitään rikostaustaa ei saa olla, rikosrekisteriotteen voi kätevästi tilata netitä vaikka Seuren linkistä

https://keikkanetti.seure.fi/fi-FI/rikostaustaotelomake/

se ei maksa mitään tulee viikossa postitse ja on voimassa puolivuotta (eli jos samassa työpaikassa pitempään ei tietenkään siihen paikkaan uutta tarvitse tilata.
Mä teen vaan määräaikasena kun tykkään pitää loman niinkun opettajat mutta ilman palkkaa työttömyyspäivärahalla.Kun vakinaiset koulunkäyntiavustajat kantelee koko kesäkuun ja ehkä heinäkuussakin pulpetteja,kirjoja jne. Mutta lopuksi eihän se tärkeintä ole palkka vaan mielenkiintoinen työ!
ps. kouluavustajia ei ole enää olemassa yhdelläkään suomen koululla. Oppisopimus koulutus 40 opintoviikkoa.4 työpäivää oppisopimuksella sovitussa koulussa 1 päivä koulutuksessa ja muutama näyttöviikko välillä toisilla kouluilla. ja ammattitutkinto todistus jolla voi hakee eteenpäin jos innostusta.
Mukavaa Kesänjatkoo!

t.lomafriikki