lauantai 24. tammikuuta 2009

Luokanopettajan palkka

Luokanopettajalta vaaditaan yliopistotutkinto. Tämä ei kuitenkaan näy palkan suuruudessa, sillä kuukausipalkka vaihtelee välillä 1866,42 - 2797,84 €/kk. Palkkaa nostavat kuitenkin esimerkiksi ylituntipalkkiot ja erilaiset erityistehtävät.

Johtopäätös: jos haluat hyvää palkkaa, älä opiskele luokanopettajaksi!

(lähde: Helsigin avoimet työpaikat)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onko kyseinen palkka huono? ei kyllä nykyään 1866,42 euroa ole huono palkka!

Anonyymi kirjoitti...

Ei pidä unohtaa opettajien kahden ja puolen kuukauden kesälomaa, syyslomaa, joululomaa hiihtolomaa ja muita vapaita.

Anonyymi kirjoitti...

Opettajien erityisen pitkät lomat ovat monesti harhaa. Olen ollut alalla 18 vuotta. Kesälomaa olen pitänyt keskimäärin 7 viikkoa. Se toiki on moneen verrattuna paljon, mutta kyllä moni teollisuustyöläinenkin pääsee samaan.

Muinakin varsinaisen koulutyön loma-aikoina olen tehnyt töitä, esimerkiksi viikon hiihtolomilla tavallisesti pari kolme päivää.

Muuten teen käytännössä 5½-päiväistä työviikkoa; viikon työnteko alkaa useimmiten sunnuntai-iltapäivisin.

Itse en voi päättää loma-ajoista. Jos haluaisin lomailla johonkin muuhun kuin kouluni loma-aikaan, minun täytyy anoa palkatonta virkavapaata. Se sitten myönnetään tai ei. Samoin kaikkiin pieniinkin, mutta suhteellisen välttämättömiin henkilökohtaisiin menoihin, esim. hammaslääkärikäynteihin tai lapsen viemiseen lääkäriin, minun tulee pyytää palkatonta vapaata. Sijaisella kuitenkin pitää tehdä ohjeet ja oppilaiden tekemät työt tarkistaa ja arvioida palkattomankin vapaan ajalta. Vapaa koskee siis oikeastaan vain tuntien pitoa, vaikka palkka menee kaikesta työhön kuuluvasta. Työn luonteen vuoksi sijainen ei kuitenkaan tavallisesti niitä töitä voi tehdä.

Joka ammatissa on omat hyvät ja huonot puolensa.