keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Palkkatilastot

Palkkatilastot kertovat parhaat palkat. Netistä löytyy monia hyviä lähteitä, joiden perusteella voi selvittää jonkin tietyn alan tai ammatin palkkatilastoja. Näihin kannattaa tutustua, kun on pohtimassa ammatinvalintaan liittyviä kysymyksiä. Pelkän palkkatiedon perusteella ei toki ammattia kannata valita, mutta on hyvä muistaa, ettei älykäskään filosofi tienaa yhtä hyvin kuin tyhmä ekonomi.

Tilastokeskus on yksi lähde palkkatietoja hakeville. Sivulta Palkat ja työvoimakustannukset on hyvä lähteä hakemaan tarkempia  tietoja yhtä hyvin kuukausi- kuin tuntipalkoista ja yksityisen sekä julkisen sektorin palkoista.

Yksityisen sektorin kuukausipalkollisten työntekijöiden keskimääräinen ansio säännöllisestä työajasta oli muuten lokakuussa 2007 peräti 2929 euroa. Saman vuoden marraskuussa valtiolla ansio oli yllättäen hieman korkeampi, eli 2951 euroa. Kuntasektori jäi molemmista selvästi jälkeen, sillä vuoden 2007 lokakuussa kuntasektorin keskimääräinen säännöllisen työajan ansio oli 2498 euroa.

Ei kommentteja: